Hij die medicijnen neemt, maar niet let op wat hij eet, verdoet de tijd van zijn dokter.
Chinees gezegde 

Allergie Eliminatie

Net als bij mensen komen allergieën de laatste jaren steeds vaker voor bij dieren. Voedselallergieën, vlooienallergie, huisstofmijtallergie, zomereczeem, en ja, ook van pollenallergie of spullen uit de omgeving als dekens, kussens of de mand, kunnen onze dieren last hebben. Helaas kan een allergie plotseling ontstaan, ook als je dier al jaren dezelfde spullen of voeding gebruikt en nergens last van heeft.
Veelal zit er dan niets anders op dan levenslange medicatie of het uit de weg gaan van het allergeen (een allergeen is een stof waar allergie voor ontstaan is). Er is nu gelukkig een nieuwe techniek, Nambudripad Allergy Elimination Technique ofwel NAET, die gebruikt kan worden om mens en dier van vrijwel alleallergieën, intoleranties en overgevoeligheden af te helpen. 

Een NAET behandeling bij Back to Balance

NAET werkt op basis van acupressuur en kinesiologie (spiertesten). Vaak combineer ik NAET ook met bioresonantie om nóg duidelijkere resultaten te krijgen. Met bioresonantie of kinesiologie test ik eerst voor welke specifieke stof je dier allergisch is. Het kan gaan om hele voedingsmiddelen die in zijn voer zitten, bijvoorbeeld vis, ei of appel, maar het kan ook zijn dat je dier (ook) een allergie heeft opgebouwd voor een onderdeel van deze voedingsmiddelen zoals een vitamine, mineraal of een conserveringsmiddel. Met NAET en bioresonantie is dit heel precies te testen. 

Na de allergietest kan met behulp van NAET of bioresonantie het allergeen onschadelijk gemaakt worden voor het lichaam. Afhankelijk van de heftigheid van de allergie zijn hier 1 of meerdere behandelingen voor nodig per voedingsmiddelengroep.

Huiswerk

Vraag vóór de intake een uitdraai van je regulier dierenarts op met alle medicijnen en vaccinaties (inclusief merknamen) die het dier ooit gekregen heeft. Dit kan belangrijke informatie bieden voor chronische problemen! 
Zorg dat je wat voer, water en andere extra's die het dier krijgt bij de hand hebt tijdens het consult, zodat deze getest kunnen worden.