Verwondering vormt de basis van alle kennis
Abraham Joshua Hesche

 

 

Homeopathie

Homeopathie stimuleert net als de andere therapieën die Back to Balance toepast het eigen afweersysteem- en herstelvermogen, waardoor je dier minder bevattelijk zal zijn voor aandoeningen. Homeopathie is ook net als deze andere therapieën een holistische therapie, die er van uit gaat dat elk dier uniek is en zijn eigen constitutie heeft. Elk dier reageert dus ook op een andere manier op prikkels en heeft een eigen benaderingswijze nodig als het gaat om de gezondheid.

De Grondlegger van de klassieke homeopathie is Hahnemann, een Duitse arts die leefde van 1755 tot 1843. Deze klassieke homeopaat vond net als Dr. Bach die de Bach Bloesems ontwikkelde, dat niet de ziekte, maar de patiënt belangrijk is. Hahnemann vond dan ook dat niet het lichaam, niet de weefsels moeten genezen, het is de patiënt in totaliteit die ziek is. Niet alleen de fysieke symptomen die wij kunnen waarnemen aan het dier zijn dus belangrijk, maar ook de psychische kant moet niet vergeten worden. Symptomen van ziekte vormen daarmee alleen maar de taal van de natuur die laat zien hoe het met de zieke patiënt gesteld is: Symptomen vormen dus een uiting van de vitale energie van je dier.

Homeopathische middelen brengen balans in lichaam en geest. Ze doen dit door het 'simila' principe: Het gelijke wordt genezen met het gelijksoortige. Een stof die bij gezonde mensen of dieren bepaalde symptomen op kan wekken, kan bij een ziek mens of dier juist de balans herstellen.
Bij Back to Balance worden homeopathische middelen eventueel aanvullend op andere therapieën, of preventief gebruikt.


Warning: file_put_contents(): Only 0 of 9648 bytes written, possibly out of free disk space in /home/holistischhelene/public_html/concrete/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 67